Pulverdiet och ABCDE-metoden

Tränar du hårt men har fastnat på en platå? Vill du kunna bygga större och starkare muskler utan att lägga på dig stora mängder fett? Då är ABCDE-metoden, i kombination med en pulverdiet, något för dig.

ABCDE står för Anabolic Burst Cycling of Diet and Exercise. Den uppfanns i mitten av 90-talet av den svenske läkaren Torbjörn Åkerfeldt. Metoden bygger på det faktum att våra kroppar är lika snabba som duktiga på att förbränna överskottsenergi när den finns, och lagra överskottsenergi när det behövs. Som stenåldersmänniskor visste vi aldrig när nästa måltid kunde bli av, så av den anledningen lärde sig våra kroppar snabbt att lagra så mycket energi som möjligt i form av fett, i väntan på hårdare tider. När vi hade stor tillgång till mat, lät dock kroppen oss att använda energin i denna för att jaga eller samla ännu mer föda och näring, och av den anledningen kan vi genom ett högt kostintag kombinerat med hög aktivitet också öka vår förbränning.

Det tar ungefär två veckor för kroppen att ställa om från ”svältläge” till hög förbränning, och vice versa. ABCDE-metoden utnyttjar det här genom att låta dig äta extremt mycket (ca 500 kcal över normal kosthållning) i två veckor, kombinerat med hård träning. Kroppens förbränning ökar, och likaså dess förmåga att bygga muskler och styrka. Det här är att jämföra med en vanlig ”bulk-period” för den som styrketränar.

Efter två veckor är det dock dags att ställa om till en energisnål diet bestående av åtminstone en pulverdiet om dagen. Träningen sker med lättare vikter och ett högt inslag av konditionsträning. Eftersom kroppen fortfarande är inställd på hög förbränning, så bränns mycket fett medan väldigt lite lagras i depåer. Ytterligare två veckor senare är det dags att bulka igen för att se till att bibehålla den höga förbränningen. Denna växling bör bibehållas i 2-4 ”vändor”.

Tester visar på extrem muskeluppbyggnad med denna metod, och relativt låg fettinlagring. Den fungerar dock bäst för unga män mellan 20 – 30 år, och försök att plana ut i slutet av den sista dieten så att du kan återgå till normal kost och träning.

Produktrekommendation

Viktminskning Intensiv

Viktminskningspaketet Intensiv från Svenskt Kostillskott är marknadens mest effektiva och prisvärda viktminskningspaket för personer som vill gå ner i vikt på snabbast möjliga sätt. Paketet är framtaget för personer som i kombination med en diet även valt att öka på mängden motion. Den ökade motionen kan vara promenader eller annan enklare form av träning.

  • Komplett och kalorisnål måltidsersättning
  • Hoodia som dämpar sötsuget
  • CLA, omega-3 och olika substanser som ökar förbränningen av kroppsfett
  • Beräknad viktnedgång på 1-2 kg per vecka
  • Blandshaker ingår

Inga matchande inlägg.