Vad är en pulverdiet

Pulverdietens popularitet har kommit och gått över de senaste decennierna. Från att ha varit i ropet på 1980-talet föll den nästan i glömska i slutet av det förra århundradet. I början av 2000-talet upptäcktes dess fördelar igen, och även om den idag kanske inte är lika populär som den var på toppen av sin ”karriär”, så är det bevisligen många som använder sig av olika pulverdieter, och tycker att de fungerar.

De allra flesta förknippar nog pulverdieter och måltidsersättning med viktnedgång, men det finns också många varianter och produkter som är designade för en hälsosam viktökning. Dessa former av ersättningar innehåller inte alltid särskilt mycket kalorier, men i gengäld är de inte heller speciellt mättande, och används främst som extramål mellan måltider.

Pulverdieter används dock främst för snabb viktnedgång. När man på kort tid behöver tappa många kilon, kan den här typen av produkter vara extremt effektiva. Många hamnar dock tyvärr i en slags jojo-situation där de börjar gå upp i vikt igen så snart de lagt av med dieten, men det går också att använda pulverersättningar för att vänja kroppen vid mindre portioner, mer spartansk kosthållning och regelbundna måltider.

En pulverdiet kräver disciplin. I början kommer du förmodligen att trivas ganska bra med att snabbt kunna byta ut lunchen på jobbet mot en snabb shake, men redan efter några dagar kommer du förmodligen att börja tröttna på smaken. Kroppen är byggd för en varierad kost, och tröttnar ofta snabbt på att få exakt samma typ av lunch varje dag.

Vanligtvis håller en sådan här kur på i 10 – 14 dagar, vad som gäller i just ditt fall beror dels på ditt mål med dieten, dels vad tillverkaren rekommenderar. Det går förstås att byta ut alla dagens mål mot måltidsersättning, men de flesta brukar rekommendera att man behåller minst ett men gärna två av dem, eftersom man annars får i sig extremt lite kalorier.

Produktrekommendation

Viktminskning Intensiv

Viktminskningspaketet Intensiv från Svenskt Kostillskott är marknadens mest effektiva och prisvärda viktminskningspaket för personer som vill gå ner i vikt på snabbast möjliga sätt. Paketet är framtaget för personer som i kombination med en diet även valt att öka på mängden motion. Den ökade motionen kan vara promenader eller annan enklare form av träning.

  • Komplett och kalorisnål måltidsersättning
  • Hoodia som dämpar sötsuget
  • CLA, omega-3 och olika substanser som ökar förbränningen av kroppsfett
  • Beräknad viktnedgång på 1-2 kg per vecka
  • Blandshaker ingår

Inga matchande inlägg.